Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

 Επειδή δεν μπορούμε να πετάμε στα σύννεφα, δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να κοιτάμε στον ουρανό.

Επειδή δεν μπορούμε να πετάμε στα σύννεφα, δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να κοιτάμε στον ουρανό. Είναι προτιμότερο να αποτύχεις πρωτότυπα παρά να αποτύχεις μιμούμενος. Και αν αποτύχεις τι έγινε ; Η ζωή είναι για να ζεις την ευτυχία την οποία θα την ζήσεις και πολύχρωμα θα την νιώσεις μόνο αν πρωτύτερα ζήσεις και βιώσεις τους πόνους της δυστυχίας. Τι είναι μια αποτυχία μπροστά στην ομορφιά της ζωής;

Και αν αποτύχεις από το καλύτερο, τουλάχιστον θα είσαι λιγότερο χειρότερος.
«Υπάρχει μόνο μιας μορφή επιτυχία» είπε κάποτε κάποιος φιλόσοφος. « Να μπορείς να ζήσεις τη ζωή σου όπως τι θές».
Αυτό που χρειάζεται η ζωή είναι άγνοια και αυτοπεποίθηση , Μέτα η επιτυχία είναι σίγουρη.
Η επιτυχία είναι περισσότερο η διαρκής λειτουργία της κοινής λογικής παρά της ιδιοφυΐας . Εμείς, οι απλοί θνητοί, έμφυτα πιστεύουμε ότι θα πετύχουμε μόνο αν είμαστε τα μεγάλα μυαλά.
Η μόνη αποτυχία στην ζωή είναι ή αποτυχία να προσπαθήσεις.
Θέτω απλά ένα παράδειγμα. O THOMAS ALVA EDISON , αμερικανός εφευρέτης είπε « δεν απέτυχα . Απλώς βρήκα δέκα χιλιάδες τρόπους που δεν δουλεύουν» .Στη προσπάθεια του να πετύχει κάτι σπουδαίο , έμαθε και ακόμα και αν δεν πέτυχε αυτό που ήθελε , πέτυχε να μην αποτύχει στο νόημα της ζωής.
Προσπάθησε. Ψάξε. Σίγουρα θα αποτύχεις..αλλά αυτό είναι είναι το μυστικό της ευτυχίας. Καθώς καλότυχος άρα και επιτυχής είναι ο άνθρωπος που μπορεί να διαχειρίζεται επιτυχώς όχι μόνο τις ευτυχίες αλλά και της δυστυχίες του που ίσως προκύπτουν από αποτυχίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου